И това не са красиви обещания!

Науката Кабала, която отменя смъртта, разкрива единственото действие, което можем да извършим.

Във всичко останало ние действаме принудително, и се намираме напълно под властта на природата. Но какво в действителност ние правим с нейна помощ?

Ние посвещаваме живота си на това да забравим смъртта, сякаш приемаме наркотици, за да затворим очите си за истината. Ние се намираме като в упоено състояние, в постоянна надпревара за пари, почести, власт – в игра.

Но Кабала дава на човечеството решение на този основен проблем и обяснява как да постигне вечно съществуване тук и сега. Как плавно да премине в допълнително измерение, неизчезвайки от този живот, а заедно с него.

Това е смисълът изсечен на скрижала на завета: ”Свобода от ангела на смъртта!” Тора казва: ”Виж какво ти предлагам – смърт или живот! Избери живота!”

Но тъй като тази възможност била скрита, хората се научили да забравят и нашето разпространение на Кабала трябва да включва обяснение на тази възможност – освен добър живот на земята да се постигне вечно съществуване. Когато тази възможност се осъзнае от масите, те ще предпочетат да не се крият от мисълта за смъртта.

Както показва практиката в духовното развитие на човека, само след първоначалното обучение, благодарение на въздействието на висшата светлина, човек започва да осъзнава (предчувства) възможността да усеща себе си вечен, до степента на подобие със свойството на Твореца – „отдаване” (хафец хесед)

Така човек вече влиза във вечността и усеща себе си съществуващ в безкрайното течение на живота. Това е достъпно за всеки човек.

От урока по статията на Баал Сулам „Свобода на волята” 15.04.2010 г.

Discussion | Share Feedback | Ask a question

You must be logged in to post a comment.

Laitman.com Comments RSS Feed