Глобална система на бъдещото общество.

Ние искаме да построим глобална система, която да стане нова връзка на човечеството.

Тя ще започне да въвежда хората в такива ситуации, от които те ще си изяснят, че е по-изгодно, вследствие законите на природата, да бъдат отдаващи и близки с другите, чак до усещането на всички, че са единен организъм.

Това ще бъде обучаваща система: намирайки се в нея, човек ще започне да усеща, че тя поетапно го обучава относно законите и правилата на новото общество.

Тези закони ние извличаме от разбирането на общата природа, част от която се явяваме .

Уподобяването на Основния закон, (Заповедите за любов към ближния) е общо и първоначално. Всички останали са производни от него. (Виж статията на БС „Една заповед“).

В тази система ще се развиват такива връзки, които ще я направят виртуална духовна държава.

Хората ще внесат във виртуалната връзка духовна съставяща, тъй като в тази система хората ще започнат да създават помежду си връзки, присъщи дори на нашия обикновен живот.

От осъзнаване на новите правилни отношения, те ще започнат да създават делови, семейни и прочие връзки.

В тази система постепенно ще се развият всички форми на връзки между хората – до такава степен, че в бъдеще тя ще замени всичките системи на егоистични връзки, които сега сякаш съединяват хората, а всъщност още повече ги разделят и противопоставят един на друг.

Тази система е съвършено различна по своята природа, цел и влияние върху всеки човек.

В нея трябва да бъде заложен интелект, т.е. способност хората да се самообучават и обучават, използвайки я, да се дават препоръки на тези, които я привеждат в действие и да се вслушват в техните пожелания, какви изменения трябва да се осъществят във връзките между нас, така че постепенно да се предвижим към все по – тесни връзки помежду си, включително до връзки над егоизма.

Откъс от беседата за социалната мрежа, 04.04.2010

Дискусия | Share Feedback | Ask a question

Трябва да влезете, за да публикувате коментар.

Laitman.com Коментари RSS Feed

Предишна публикация:

Следваща публикация: