Гледайки в книгата на живота

Творецът ни е създал с желание да се насладим, и напълването, което усещаме ( или вътре в него – егоистично, или в другите – заради отдаване) се нарича наш живот, или по – точно «книга на нашия живот», защото през цялото време се нуждае от обновяване.

Тази «книга» се обновява съгласно заложените в нас информационни данни (решимот) и, ако те се разкриват сами, по естествен начин, тогава се казва, че напредваме в живота « в своето време» (беито).

А, ако ние, сами събуждаме силата, която ускорява разкриването на нови събития (решимо) – това означава, че напредваме в живота, «ускорявайки времето» (ахишена).

Дали искаме да преуспеем в този свят или в духовното развитие – във всеки от случаите, трябва да ускорим разкриването на съответните събития (решимот).

Духовното развитие започва с това, че в нас се пробужда «точката в сърцето», духовното решимо.

И постепенно, благодарение на помощ свише, човек преминава от естественото развитие на това решимо, към това, че сам започва да ускорява развитието му, с помощта на външна сила – влиянието на обкръжението. Така, той преминава към пътя «ахишена», пътя на светлината.

Ние не отваряме «нова книга». Тя вече съществува и включва целия свят на Безкрайността – желание, напълнено безкрайно със светлина.

Но всичко зависи от скоростта, с която я «четем» – в каква степен разкриваме решимо на тази безкрайна реалност, която се нарича «книга».

А, аз ставам неин «автор», защото, за да я разкрия, трябва да «напиша» «разказа на живота» в своето сърце, т.е. на своите желания.

«Разказ» означава разкриване. И затова, аз искам обкръжаваща светлина, която да пробуди в мен следващото решимо, и сам се придвижвам към целта.

Затова, аз виждам всичко в светлината на развитието, а не като принудителни стъпки поради липсата на избор, през тъмнина.

Откъс от урока по статия от книгата «Шамати», 28.04.2010

Дискусия | Share Feedback | Ask a question

Трябва да влезете, за да публикувате коментар.

Laitman.com Коментари RSS Feed