Виртуалната държава на Кабала.

Въпрос: Как се променят самата методика на Кабала – изправянето и разпространението на знанията, в условията, когато целият свят преминава към виртуална връзка?

Отговор: Трябва възможно най-бързо да построим система за разпространяване на кабалистичните знания в Интернет, която ще бъде топла, даваща на човек усещане за всеобща връзка.

Тя трябва да ни научи как да бъдем свързани един с друг, включвайки във виртуалното обучение и възпитание, както децата, така и възрастните.

Днес, в учебните ни центрове ние отделя по-голямо внимание върху теорията и развитието на разума, а би трябвало да акцентираме повече върху възпитанието и построяването на човека.

Духовната връзка е тази, в която аз чувствам другия човек, вътре в себе си, като неразривна част от мен – по-близък, отколкото майката усеща детето си, защото нейната връзка е материална. Духовната връзка е още по- тясна.

Но виртуалната връзка е етап по пътя към духовната. Освен това, ние трябва да натрупаме определена мощност, обединявайки заедно много желания, защото успехът ни зависи от всеобщото пробуждане.

И за това, главното средство е Интернет, именно, с каквато цел е бил създаден. Той не се е развивал, за да разпространи по света всякакви продажби и несериозни, лекомислени глупости, а за да създаде връзка между хората.

Именно затова е предназначена Интернет мрежата. А връзката може да бъде само чрез любов.

Затова, в момента, в който започнем да създаваме тази мрежа и поискаме, по тези електрически кабели да потече усещане за връзка и любов, ние ще разберем как да я построим правилно.

Тогава човечеството ще почувства, че Интернет се променя, че в него има висша, духовна сила и той действително се превръща в една паяжина , обхващаща света, в духовна мрежа, а не просто средство за предаване на информация или извличане на изгода.

Тази духовна сила няма да използва хората, за да извлече печалба, а ще използва мрежата, за да издигне хората на едно ново ниво.

От урока по статията на Баал аСулам “Изгнание и освобождение”, 14.04.2010

 

Discussion | Share Feedback | Ask a question

You must be logged in to post a comment.

Laitman.com Comments RSS Feed