Статия на деня, 11 февруари 2010 г.

С помощта на физическото си тяло мога да се приближа към теб. Е, и какво ще ми даде това? Да не би като се свържа с теб физически да започна да разбирам, че те ненавиждам? Започвам да разбирам само, че трябва да се обединя с теб, доколкото заедно се учим, но всеки отблъсква другия; но постепенно всеки разбира, че трябва да започне да привлича другия. По този начин се разкриват две противоположни сили. От това противостоене, като положим усилие ние привличаме светлината, възвръщаща ни към източника, идва се до определено обединение и по този начин се създава духовното кли. Такова кли се нарича Адам.

Въпрос: Излиза, че на предстоящият конгрес искаме да разкрием съществуващата между нас ненавист?

Отговор: Не, искаме да разкрием любов, но заедно с това трябва да се разкрие и доколко аз съм неспособен за нея, което се и нарича ненавист. Дори не е толкова важно какво ще се разкрие, важно е моето състояние. Дори и това, което се разкрива по пътя не е важно. Човек трябва да привикне към това, че целият свят е като един много тънък мост. По пътя се разкриват всякакви проблеми, неприятни усещания и всичко това само за да те накара, от своя страна да приложиш усилие, да промениш всичко това и през цялото време да се предвижваш напред. Колкото по-добре си „въоръжен” с помощта на групата, толкова по-леко ще можеш да се предвижваш.

Съвместното ни време за предвижване, по принцип способства за обединяване на точките в сърцето. Длъжни сме да говорим между себе си за единство, за взаимна връзка в точките в сърцата, а не за това, че аз трябва да се съединя с твоите животински качества от този свят, не! Длъжни сме да съберем и да концентрираме само нашия стремеж към Твореца, което и ще стане наше духовно кли. За това трябва се стараем, затова се събираме заедно физически. По този начин ще сближим още повече точките в сърцата си, ще се сближим в желанията си, към това трябва да се стремим през целия този процес, през който ще преминем на конгреса. Изучавайки книгата „Зоар” също се стремим да способстваме за появяването на обкръжаващата светлина, пропорционално на нашия стремеж и очакване.

С помощта на нашите усилия, приложени в достатъчна степен по качество и количество, ще можем да се удостоим с избавление. Та нали такова противостояние до сега още не е било! Все още не мога да кажа точно към какво може това да ни доведе, защото може да се създаде много голямо и много мощно усилие и с помощта на духовното отдаване ще можем да привлечем много мощна сила.

One Comment

  1. По пътя … : ) http://vbox7.com/play:d7d0dd82

Discussion | Share Feedback | Ask a question

You must be logged in to post a comment.

Laitman.com Comments RSS Feed