Завистта е следствие от разделянето!

Завистта е пряко следствие от разделянето. По-рано ние сме били свързани и сме отдавали един на друг всичко от себе си. Нали между нас е имало светлина, която ни е свързвала и не е позволявала да почувстваме, че се отнасяме към различни части.

Изведнъж това тяло се е разпаднало на отделни органи, на части. Всеки орган, когато го подготвят за присаждане е законсервиран и поставен в хранителен разтвор, поддържащ живота му, за да не загине, докато не се появи възможност да бъде присъден в друго тяло и отново да се съединят всички части заедно.

Ето, така живеем днес, като разпаднало се на части тяло. Всяка част се съхранява, поддържайки в себе си малка искрица живот, за да не умре и да може да се присъеди обратно. В това състояние се намира сега човечеството.

One Comment

  1. “ Нали между нас е имало светлина, която ни е свързвала …“

    “ Нали…“ ?
    Дали ?
    Но Дано !
    Но има и по лошо – тогава,

    Когато и мракът им не съвпадаше
    И светлината отсъстваше
    Нямаше „нас“
    Нямаше „свързваше“
    Имаше „себе“ единствено … като камък, ОТ- ФОРМЕН от единния хаос…

    А може би сега прекомерното съвпадане на мрака на всеки поотделно с мрака на всеки и така до безкрайност отделяйки ни все повече един от друг,
    но у-плът-нявайки картината на сегашното състояние до степен на непроницаемост, превърна мрака в обсебваща мрачина, но ако е така …

    Как се стигна до тук ?
    Как ?

    Каква ти тук завист…

    Какво ще ни помогне втренчването в следствието, като не знаем „Защо“ ?

Дискусия | Share Feedback | Ask a question

Трябва да влезете, за да публикувате коментар.

Laitman.com Коментари RSS Feed

Предишна публикация: