Завистта е следствие от разделянето!

Завистта е пряко следствие от разделянето. По-рано ние сме били свързани и сме отдавали един на друг всичко от себе си. Нали между нас е имало светлина, която ни е свързвала и не е позволявала да почувстваме, че се отнасяме към различни части.

Изведнъж това тяло се е разпаднало на отделни органи, на части. Всеки орган, когато го подготвят за присаждане е законсервиран и поставен в хранителен разтвор, поддържащ живота му, за да не загине, докато не се появи възможност да бъде присъден в друго тяло и отново да се съединят всички части заедно.

Ето, така живеем днес, като разпаднало се на части тяло. Всяка част се съхранява, поддържайки в себе си малка искрица живот, за да не умре и да може да се присъеди обратно. В това състояние се намира сега човечеството.

One Comment

 1. “ Нали между нас е имало светлина, която ни е свързвала …“

  “ Нали…“ ?
  Дали ?
  Но Дано !
  Но има и по лошо – тогава,

  Когато и мракът им не съвпадаше
  И светлината отсъстваше
  Нямаше „нас“
  Нямаше „свързваше“
  Имаше „себе“ единствено … като камък, ОТ- ФОРМЕН от единния хаос…

  А може би сега прекомерното съвпадане на мрака на всеки поотделно с мрака на всеки и така до безкрайност отделяйки ни все повече един от друг,
  но у-плът-нявайки картината на сегашното състояние до степен на непроницаемост, превърна мрака в обсебваща мрачина, но ако е така …

  Как се стигна до тук ?
  Как ?

  Каква ти тук завист…

  Какво ще ни помогне втренчването в следствието, като не знаем „Защо“ ?

Дискусия | Share Feedback | Ask a question

Трябва да влезете, за да публикувате коментар.

Laitman.com Коментари RSS Feed

Предишна публикация: