Докосване до мъдростта, откриваща новия живот

Въпрос: Какво можем да кажем на човек, който се съмнява, има ли смисъл да посети встъпителна лекция по Кабала? Какво би могъл да получи такъв човек от срещата си с Кабала? Какви промени може да извърши в човек дори и една среща с тази мъдрост?

Отговор: Напълно възможно е, благодарение на такава среща човек да си направи най-големия подарък, да открие за себе си жизнен път. Ние правим равносметка на живота си от самото му начало, от раждането, но ако разбирахме процеса, бихме пресмятали живота си спрямо неговия край: колко време ни остава до него.

Човек, който се докосне до Кабала прибавя в своя живот светлина – единствената положителна сила, съществуваща реално. Започва да вижда всичко, случващо се като задължително причинно-следствено развитие, всичките си проблеми да вижда правилно, като направляващи го към целта. Кабала дава в ръцете му сила и разум да управлява съдбата си – Висшата светлина и го обучава как да ги управлява (в допустими рамки и условия). Всичко това започва с една първа среща.

Дискусия | Share Feedback | Ask a question

Трябва да влезете, за да публикувате коментар.

Laitman.com Коментари RSS Feed

Следваща публикация: