С природата шега не бива!

Въпрос: Известно е, че ние използваме примерно 2% от възможностите на мозъка. Може ли да се каже, че духовното развитие се явява средство, което ще ни позволи да развием съществуващия и неизползван потенциал на нашия мозък?

Отговор: В този свят на нас са ни напълно достатъчни 2% от мозъка. Защо тогава са създадени останалите 98%? Този „излишен“ обем е предназначен за нашето духовно развитие, за развитието на душата и възприемането на висшия свят. Същата закономерност се разкрива сега в цялото човечество: само 2% от населението са необходими за обезпечаване на всички потребности на човечеството. Какво да правят останалите 98%? Защо са създадени от Природата?
Това е много тревожен сигнал. Та нали в Природата действа законът за равновесието. Ако някои животни останат без източници за препитание, защото са се размножили прекомерно или са просто „излишни“ – те умират и по този начин природата съхранява равновесието. Днес ние се приближаваме към такава ситуация. Нали ние също се явяваме част на Природата.
Но въпреки това ние се намираме на човешкото ниво и затова както голяма част от мозъка на един човек трябва да бъде използвана за духовно развитие – за поправяне, така и 98% от човечеството е необходима, за да бъде осъществено духовното поправяне.
Работата е в това, че онези 2% от хората, които могат да обезпечат материално себе си и всички нас не са в състояние да поправят сами себе си, защото голямото зло е съсредоточено в малко количество хора. Порцията зло във всеки човек е огромна и поправянето ще стане невъзможно. Затова цялото зло, създадено от Висшата сила се разделя на 7 милиарда души и всеки поправя своята малка част. Само така може да се осъществи поправянето.
Днес се създаде застрашаваща ситуация: не заради духовното развитие, а заради самосъхранението. Човечеството трябва колкото може по-бързо да пристъпи към поправяне на егоизма. Само тогава съществуването на такова количество хора ще бъде оправдано.
Ако пък работата по поправянето не започне, то нас ни очакват големи нещастия. Човешкият егоизъм е нараствал в продължение на цялата история, но сега ние се оказахме затворени в общата природна система, станахме нейна неотделима част и не можем да се отклоним от изпълнението на нейните закони – от изпълнение на равновесието, по пътя на отдаване и любов в нашия „излишен“ егоизъм.
А Природата от своя страна, не знае други методи за уравновесяване на своята система, освен унищожаване на нейните „излишни“ (не изпълняващи правилата) елементи.
(На снимката – дивата природа на Аляска)

Дискусия | Share Feedback | Ask a question

Трябва да влезете, за да публикувате коментар.

Laitman.com Коментари RSS Feed

Следваща публикация: