Наслаждавайки се на свободното падане…..

Въпрос: Неотавна в списание Yant бяха публикувани материали от анкета, в която са участвали 140 000 души от 150 страни и 89% от тях са отговорили, че са доволни от живота, настроени са оптимистично и вярват, че кризата ще свърши и бъдещето ще е по-добро. В такъв случай има ли смисъл да се разказва на света за науката Кабала?

Отговор: Нашата работа е да разпространяваме знание за науката Кабала, правейки всичко възможно. А когато след няколко месеца дойде следващия удар, хората ще започнат да обръщат внимание на тези материали, които вече ще бъдат готови за всички. А това, че сега всички се радват, се нарича „ обременяване на сърцето”, както е станало с Фараона.
Евреите в Египет са говорили така: „Всичко е прекрасно! Ето, получихме малък удар, но сега отново всичко е добре. Имаме пълни съдове с ядене! Никой не ни безпокои, всичко върви нормално. Само Моше ни създава проблеми със своето отношение към Фараона. Ако не беше той, нямаше да имаме никакви проблеми! Ако ние не дразним Фараона (нашия егоизъм), ще живеем нормално. Разбира се, че ще се наложи да се съгласим с някои неприятни ограничения, но това е напълно търпимо.
Така нашият Егоизъм ни заблуждава и ни въвлича все повече в тази криза. Ние сме длъжни да видим това, иначе няма да узнаем цялата дълбочина на нашия егоизъм, този „помощник срещу самия себе си”. Той е длъжен да ни залъгва и убеждава, че още не е така страшно. Човекът и миг преди смъртта си мисли, че все още не е така лошо и всичко ще се нареди. Стар анекдот: Човекът пада от покрива, преминава край осмия етаж и на въпрос на съседа: Как е работата?, отговаря: „За сега всичко е наред” – това прилича на ставащото с нас ….
Откъде ще се вземат държавните средства за осигуряване на хората с хранителни продукти, медицинско обслужване и други необходими услуги? Но за сега продължава празника на живота, преминавайки край осмия етаж.

Discussion | Share Feedback | Ask a question

You must be logged in to post a comment.

Laitman.com Comments RSS Feed