Каква е ползата от брилянтите?

Въпрос: Какво означава това, че цялата дейност на човека трябва да бъде насочена към ближния? Да кажем, аз имам свой бизнес. Какво тогава ще означава за мен – „да съобразявам своите действия с ближния”? Да променя тяхната насоченост ?

Отговор: Всеки човек, а също и собственикът на бизнес, трябва на първо място да опознае злото в света – да се убеди, че то се проявява изключително в отношенията между хората. И всичко, което е необходимо да направим е само да променим тези отношения от ненавист на любов.
Кризата се случва не заради това, че някакви финансово – икономически програми са претърпели неуспех. В нейната основа лежат отношенията между хората, които както вече се разкрива водят до разрушаването на света. Затова е необходимо да седнем и да учим – друг изход няма. И сегашната криза ще ни доведе до това.
Освен това е необходимо да разберем, че такова предприятие като например ДеБирс – световен монополист в производството на диаманти няма да помогне, ако ни предложи 10% от своя доход в качеството на маасер и се съгласи да направи някакви вътрешни промени в своя бизнес, за да го спаси от краха, преживяван от тях сега.
В света съществуват напълно излишни предприятия, които ще престанат да функционират, защото на човечеството ще му потрябва само онова, което е най-необходимо за неговото съществуване. Това ще бъдат правилните, полезни за здравето, добри стоки, за да бъдат удовлетворени насъщните потребности на човека. Но не повече от това.
Природата, кризата, новите отношения, тази нова програма, която сега с всеки изминал ден все повече и повече управлява човечеството, няма да позволи на никого да трупа капитал над това, което е необходимо на човека, за да поддържа достоен, правилен и здрав живот и да осигурява своята безопасност.

Discussion | Share Feedback | Ask a question

You must be logged in to post a comment.

Laitman.com Comments RSS Feed