Интеграл на духовната плоскост

Колкото финансистите и икономистите да търсят регулатор на нашето сегашно състояние- няма да го намерят. Та нали единственият регулатор на това състояние се заключава в правилото „възлюби ближния като самия себе си”. Такава е единствената форма за правилно участие в глобалната система.
Иначе ти никога няма да пртежаваш свобода на волята и възможност за самостоятелни действия и ще си останеш неживо винтче в жестоката система, задължено да се върти по нейно усмотрение. Но всички това ще правиш не ти – теб ще те въртят всички останали.
За да вземаш решения и да действаш самостоятелно е необходима вяра над знанията и чисто отдаване. С никакви други методи не е възможно да повлияеш на тази система.
И ако така започнат да постъпват всички, ние внезапно ще открием, че всички се издигаме над нашите минали егоистични сметки, когато сме се опитвали да отгатнем как ще действа един, друг, трети – което е напълно невъзможно.
Нали, опитвайки се да разкриеш тази формула и приближавайки се към нея все по-близо и по-близо, ти изведнъж ще преминеш от цифровата система на изчисляване към аналогова. Тоест ти ще престанеш да смяташ 1+1+…, разбивайки целия този кръг на сегменти. И в резултат от това, че изчисляването непрекъснато се усложнява и че сегментите стават все повече, те всички се сливат в общ интеграл – в един общ кръг. Тогава ти вече не си способен да правиш сметка съгласно своята егоистична природа – задължен си да се издигнеш в отдаване. И това е единственото действие, което можеш да направиш.
Както в обикновения интеграл, когато е необходимо да изчисля площ и я разбивам на сегменти, изчислявайки площта на всеки, а след това ги сумирам заедно. И аз правя това разбиване такова, че сегментите се сливат в кръг.

Discussion | Share Feedback | Ask a question

You must be logged in to post a comment.

Laitman.com Comments RSS Feed