Искате ли никога повече да не грешите ?!

Въпрос: Възможно ли е да бъде разкрита цялостната система на реалността и да се извършват правилни изчисления? Дори физиците, имайки на разположение най-съвременните компютри, не могат да изчислят точното разположение на електрона в следващата милисекунда. И какво означава пълно разкриване на мирозданието?

Отговор: Разбираемо е, че физиците, действащи вътре в материята не могат да знаят, какво ще се случи в следващия миг. Особено, когато те навлизат в своите изследвания толкова дълбоко, че изчезва ясната граница между материал, вълни и други форми на съществуване, и те започнат да се оплитат в понятията време, движение и пространство. На тази граница нашите органи за възприятие престават да възприемат явленията.
Истинската реалност се разкрива във вид на сили, управлявани от природата. Тези положителни и отрицателни сили се обединяват в своя източник, който се нарича Висша сила. Това знание обезпечава правилна основа на човек за извършване на верни изчисления.
Нашият свят – той е следствие от сили, спускащи се в него свише. Затова, ако не се издигнем на по-висока степен, то завинаги ще си останем тук в мрак, никога няма да разберем, защо всичко се случва по този начин и винаги ще грешим! Ние дори няма да разберем, в какво точно бъркаме.
Ако искаме правилно да съществуваме в този свят, към какво ни обвързва природата, то ще успеем да направим това, само ако се издигнем на следващото ниво. Това означава да разкрием общата сила, действаща в природата, да разберем формулата, по която тя въздейства на всички части от мирозданието, позволяваща извършването на всяко действие в равновесие с цялостната природа и тогава да достигнем до приятно съществуване.
Тази обща сила (Природа или Творец), със своите удари ни показва, че сме направили неправилни изчисления и сме сгрешили пътя, и по този начин ни принуждава да се издигнем на нейното ниво. Ако не се издигнем на нивото на Висшата сила ни очакват страшни страдания.

Discussion | Share Feedback | Ask a question

You must be logged in to post a comment.

Laitman.com Comments RSS Feed