Как да слепим 7-те милиарда парченца на разбития съсъд

Въпрос: Защо много хора отказват да признаят наличието на кризата? Какъв е духовният корен на този отказ?

Отговор: Разбира се много от заинтересованите да скрият това, което се случва, правят всичко възможно, премълчавайки фактите. Тези действия произхождат от страха за последствията. Та нали правителствата не могат да предложат никакви реални решения, а това може да доведе до народно недоволство.
Ето защо, в края на краищата всичко зависи от разпространението на Кабала, методиката за поправяне на човека – от това, в каква степен ще успеем да запознаем хората, че тази криза не е случайна, че има определена цел – поправянето на връзката помежду ни. И докато не започнем да осъществяваме тази цел, кризата няма да приключи.
Днес, за първи път в историята на нашия свят се разкрива общата система на душите. Та нали сегашното състояние на света не е просто една криза, а разкриване на връзката помежду ни. Всички човешки страдания произтичат от факта, че тази абсолютна и неразривна връзка между нас е нарушена от нашия егоизъм. Ето защо за нас не съществува друго средство за избавление от страданията, освен поправянето на връзката, слепване на разбития съсъд.
Но хората трябва да разберат, че в този свят няма сили, способни да поправят нашето разделение, да поправят нашия егоизъм. Ние се намираме вътре в нашия егоизъм и не можем да се хванем за косата и сами да извадим. Трябва да открием онази външна сила, която ще може да преобразува егоизма ни в неговата противоположност – любов и отдаване.
Тази преобразуваща сила е и самата Висша сила създала егоизма. Тя е, която трябва да го поправи. И само науката Кабала позволява да привлечем към себе си тази Висша, поправяща ни сила.

Дискусия | Share Feedback | Ask a question

Трябва да влезете, за да публикувате коментар.

Laitman.com Коментари RSS Feed

Предишна публикация:

Следваща публикация: