Да открием тайната на живота

Наскоро по новините съобщиха, че в Русия бизнесмени, които искат да сключат сделка помежду си, са започнали да се обръщат към архиепископа като свидетел и гаранция, че никоя от страните по сделката няма да измами другата. Те не вярват на никого, няма към кого да се обърнат и взаимно не си вярват. Затова от безизходица се обръщат към представител на църквата.
Но и това не е изход. Какво ще правят , ако договорът бъде нарушен от едната страна или дори от двете едновременно? Възможно е и по такъв начин единият от тях да се опитва да приспи бдителността на другия. Ще убият архиепископа? И защо той трябва да поема върху себе си отговорността за действията на някой от тях? За процент от сделката? Да не би и двамата да вярват повече на думата си, дадена с посредничеството на архиепископа и това да им е по-скъпо дори от парите? Длъжен ли е също така архиепископът да подпише договора между тях, за това , че дават обещание да бъдат коректни един спрямо друг?
Започва да се случва нещо ново и интересно: човек търси силата на вярата у другия, защото вижда, че иначе не може да подпише един прост бизнес-план, стандартен договор, сделка. Това вече е много характерен пример за разкриване на интегралното кли в този свят, връзката с който е егоистична. И случаи като този зачестяват. Хората се чудят как да намерят връзка помежду си, защото без такава вътрешна връзка между тях, всякакви други отношения зациклят.
Ако в света се разкрива този недостиг на връзки, към тази липса у всеки можем да се обърнем с обяснението за възникване на нови, добри условия за нашето съществуване, обвързано с Природата. Хората вече откриват, че отсъствието на връзка между тях ги задушава, не им позволява да търгуват, да развиват промишлеността. Светът загива, защото без връзката помежду си няма да оцелеем – точно както тялото не може да оцелее без връзка с всички свои части.
Целият живот се базира на връзката между различните части на тялото и обществото. А прогресът зависи именно от добрата връзка на различаващите се една от друга части, определя се именно от връзката в различията. В това се състои източникът на живота. Него търсят сега подсъзнателно хората. Иначе човешкото общество деградира и отива към упадък – без връзката между частите, тялото умира.

Discussion | Share Feedback | Ask a question

You must be logged in to post a comment.

Laitman.com Comments RSS Feed