Светът – младенец в твоите ръце

Въпрос: Защо е необходимо да се пробужда човечеството? Защо то не може да се пробуди само?

Отговор: Човечеството се пробужда само, но това става единствено под въздействието на ударите. Така се развиваме в продължение на цялата наша история. Но до настоящото време не сме имали друга възможност за развитие, защото сме били само в егоистичното свойство и чувствайки се зле в него сме се стремили да избягаме от него.
Сега сме стигнали до състояние, когато в нас започва да се пробужда още едно свойство – свойството отдаване. Това ни дава възможност да се развиваме не само чрез удари отзад, а и с устремяване напред, към свойството отдаване.
По такъв начин могат да се избегнат ударите и страданията, да се съкрати времето на развитие и да се стигне до изначално зададената цел за подобие на Твореца – по приятен и удобен начин. Затова ние разпространяваме науката Кабала, а не чакаме човечеството да се развива самостоятелно.
Естественото развитие е принудително, със страдания – необходими са десетки хиляди години, за да се стигне до съвременното ниво на развитие.
Преминавайки това развитие, ние подготвяме нашите деца за живота в съвременния свят в продължение на 20 години, давайки им всички онези знания, които човечеството е придобило през своята история. Ние пресоваме цялата хилядолетна история на развитие на човечеството и я включваме в 20-годишното развитие на детето. Използвайки тези знания, то продължава нататък.
Така сме длъжни да действаме и при възпитанието на новото поколение. По същия начин ние изразяваме своята любов и грижа за него.

Discussion | Share Feedback | Ask a question

Трябва да влезете, за да публикувате коментар.

Laitman.com Коментари RSS Feed

Следваща публикация: