Целият свят е длъжен да се обучава.

Въпрос: Понастоящем се откриват нови подразделения на кампуса по Кабала, в различни градове. Вие на кого бихте препоръчали да изучава Кабала в тези рамки?

Отговор: Тук няма ограничения. Ние достигнахме такова развитие на егоизма, когато целият свят е длъжен да го изучава. Баал Сулам пише във вестник “Народ”, че всички трябва да седнем зад чиновете.
В съвременния свят, без знания относно новата система на нашите взаимоотношения (поръчителството), се оказваме пред заплахата от крах. Ние сами си го подготвяме с незнанието за това, какво трябва да бъде правилното ни поведение. Необходимо е да изучаваме правилата и законите на новия, глобален свят. В противен случай ще си причиним огромни щети.
Ето защо всички трябва да учим. Програмата на кампуса включва всички актуални статии и учебни материали, които могат да помогнат на човек да се почувства добре в живота, да разбере света и мястото си в него, да си изясни какво зависи от него и как би могъл да се реализира по най-добрия начин в новите условия.
Дори да ви се струва, че темите са чисто теоретични и откъснати от живота, всъщност това са по-особени материали, подбрани в съответствие със Светлината, възвръщаща ни към Източника – силата, която ни поправя. Всичко, което се изучава в кампуса е нужно, както за разбирането, така и за вътрешното ни поправяне.
Поради това, аз настоятелно препоръчвам обучението в кампуса на всички. Ако някъде има дори няколко десетки човека, които желаят да учат, ние сме готови да отидем при тях. Много се надяваме, че по такъв начин ще помогнем правилно да се развива целият свят.

Discussion | Share Feedback | Ask a question

You must be logged in to post a comment.

Laitman.com Comments RSS Feed