На ескалатора – по стъпалата на световете

В наше време светът започва да се издига отдолу нагоре. Първият признак на този подем е проявяването на връзката между нас – глобализацията и интеграцията, които се разкриват в нашия свят. С всеки изминал ден, тази връзка ще се проявява все по ясно и отчетливо, нали този процес не зависи от нашето желание.
Ние сякаш се намираме на лентата на ескалатор, който ни издига по стъпалата на световете, и всеки път пред нас се разкрива различна картина. Тази лента се движи с определено темпо, което се нарича „в своето време” (беито). И макар да ни се струва, че промените в света се случват с главозамайваща скорост, всъщност това е все още началото.
Нали до днес светът не се е издигал, а само се е променял вътре в егоизма, растящ от поколение в поколение. А сега ни показват, че егоизмът става все по свързан – ние вече виждаме системата на егоистична връзка между всички хора в света, която предстои да поправим. Разкрива ни се, че не сме способни да бъдем свързани – това е истината за нас. Така се проявява духовният свят спрямо хората.
И ние сме длъжни да разберем, че този проявяващ се сега духовен свят, в които всички са свързани, с всеки изминал ден ще става все по-отчетлив и застрашителен, тъй като не му съответстваме. Ще живеем така, докато вследствие на нарастващото несъответствие, под натиска на огромни страдания не се съгласим да приведем себе си в съответствие с него. А кабалистите са се постарали да ни предадат тези процеси, за да видим „стълбата”, по която се издигаме сега, като на ескалатор, в следващото измерение, висшия свят. Нямаме избор – ние вече стоим върху тази лента.

Discussion | Share Feedback | Ask a question

You must be logged in to post a comment.

Laitman.com Comments RSS Feed