Кабалистична мозайка – 13

Въпрос: Аз съм слушал курса от лекции “ Въведение в науката Кабала „. На последния урок от 21.11.08 ние се спряхме на точка 121, стр.365. Бих искал да знам, ще има ли продължение на лекциите по тази тема или не?Отговор: Обикновено изучаването на “ Въведение в науката Кабала “ завършва с това, защото след това продължава да се изучава Кабала с предпочитане вече по ТЕС. Вие и сами виждате, как материала става съкратен.Така е било прието и при моя учител.

Серия уроци по статия “ Въведение в науката Кабала “ .

Въпрос от ивритския блог: Обяснете кабалистическото значение на символите в сватбения ритуал: кипа, купата вино, пръстен, пари за пръстена и за невестата, разбиване на купата, ктуба и т. н. …

Отговор: Говори се за съединение на желанието (съсъд) с правилно намерение (екран) за получаване на светлина (единение с Твореца). Кипа – екран, вино – светлината хохма, пръстена и парите – усилия за създаване на екран, невеста – желание, ктуба -условие за сливане, разбиване на съда – изправянето и единението започват с разкритие на (егоистическите) разбити желания. Целия семеен живот – това е поправяне на съсъда.
Книга Зоар – статия “ Нощта на невестата „.

Въпрос от ивритския блог: Вие написахте в блога: всички имена, в които има духовни корени, названия на духовни сили, святи и порочни – намират се в Тората. От тези имена ние избираме „святите“ и ги даваме на нашите деца. Как да узная, кои имена са святи?

Отговор: Имена, които се дават на децата в течение на векове – тях употребявайте.

Дискусия | Share Feedback | Ask a question

Трябва да влезете, за да публикувате коментар.

Laitman.com Коментари RSS Feed

Предишна публикация:

Следваща публикация: