Да се осъзнае единството на света

Ние бързо се придвижваме в разбирането на източника за кризата – на своя егоизъм, и с всеки изминал ден все повече хора осъзнават единството на света, всеобщата зависимост.
Никой не желае това, но го признават!
Вижте какво се случва в Америка. Президентът Обама се изправя срещу изплащането на бонуси на сътрудниците на застрахователния концерн AIG! А нали някога това се смяташе за напълно нормално! Но днес такова нещо е невъзможно: „Хората страдат, а вие получавате бонуси?!“
„Какво общо имаме ние с всички тези хора?! Нека се провалят!“ – такъв е бил винаги подходът в Америка. И съвсем не Обама извършва преврата – това е зовът на времето! Нали фактът, че днес той може да говори така, а по-рано не можеше, свидетелства за това, че времето се е променило, че ситуацията е станала друга.
Как може да се каже на хората, които имат пари, да не вземат за себе си повече от другите? Това вече е постигане на идеята, че всички сме свързани заедно, намираме се в една лодка! И всичко това се случва не просто така. То е разкриване на връзката между всички части на мирозданието.
В Америка изведнъж започнаха да се грижат за жителите на палатковия град! Направеното, разбира се не е много. Но това вече само по себе си е явление! А на кого му беше до тях по-рано? Нямаш си дом – проблемът си е твой. Никой дори внимание не ти обръща! А днес това стана национален проблем. В света се случват колосални промени.
Но нали човекът сам не може да се промени? Действа светлината и променя мирогледа на хората.

Дискусия | Share Feedback | Ask a question

Трябва да влезете, за да публикувате коментар.

Laitman.com Коментари RSS Feed

Предишна публикация:

Следваща публикация: