Професията и духовното развитие

Въпрос: Какво да направи човек, ако е възпитаван в среда на интелигентни хора, чиито главен приоритет е задължителното обучение в университет, а в същото време той/тя не може да мисли за нищо друго, освен за ежедневни занимания с Кабала? Да не говорим, че той/тя е имал сериозното намерение да получи висше образование, но след запознаването си с Кабала, е загубил/а/ всякакъв интерес към предишните си планове. Много ми иска да разбера от вас, как е по-правилно да постъпя в този случай?

Отговор: Необходимо е да получите практическа специалност. А всичкото си свободно време и сили да отдавате на духовното си развитие.

Въпрос: Все по-трудно ми става да се съсредоточавам върху професионалните си задължения. Имам семейство и дете, зная че се намирам на земята и съм длъжен да обезпечавам семейството си, но загубих всякакво желание за това. Какво ще ме посъветвате ?

Отговор: Разделете денонощието на две части и работете през всяка част, със съответния раздел на мозъка: включвате професионалния мозъчен раздел и работите, след това задействате духовната част на мозъка и се занимавате с Кабала и нейното разпространение. Във вас трябва поетапно да живеят двама души без да се смесват или да си пречат, да действат в различните периоди на денонощието. След това те постоянно ще работят заедно и вие ще разкриете целия свят и всичко случващо се, като едно цялостно проявление на Висшата сила.

Discussion | Share Feedback | Ask a question

You must be logged in to post a comment.

Laitman.com Comments RSS Feed