Може ли да се ускори поправянето

Въпрос от блога на иврит: Аз гледам 66-ти канал и сутрешните уроци от няколко месеца, бях и на конгреса. И до сега не мога да разбера обаче, каква е целта на моето съществуване в този свят. Има ли смисъл да ускоря поправянето си, ако то първоначално е било програмирано, за края на това хилядолетие. Има ли възможност да го постигнем по-бързо?

Отговор: Програмата за поправянето ни ще бъде завършена от силите на Природата, в края на шестото хилядолетие, след 231 години – под принудителното въздействието на природните сили, усещани от нас като страдания. За ускоряване на поправянето и неговата реализация по пътя на доброто, е дадена Кабала. Тя обяснява плана на Твореца и в степента, в която ние сме готови да го реализираме, ще се придвижваме по лек и приятен начин към този резултат.

Въпрос: Природата постоянно ни влияе по начин, който ни принуждава да се развиваме. Теоретично може да се дефинират три типа въздействие: силно (детето се развива физически не по своя воля), слабо (живеещият по традиционен начин, на него му се струва, че е свободен в своите действия) и междинно (човек открива за себе си Кабала и при него се появява свободата на избора – да върви по пътя на Кабала или по пътя на страданието). Правилна ли е тази класификация?

Отговор: Не, защото въздействията са различни по своята природа и качество.

Дискусия | Share Feedback | Ask a question

Трябва да влезете, за да публикувате коментар.

Laitman.com Коментари RSS Feed

Предишна публикация:

Следваща публикация: