Голямата тайна на евреите

Въпрос: Натъкнах се на Ваш отговор по повод на „Еврейския заговор”. Вие потвърдихте, че съществува някакъв заговор, но при това не уточнихте, че той има положителен характер: всички ние знаем, че израелският народ е избрания народ. Вие ще обедините духовно всички останали народи и ще бъде установен „Новият ред”. Но възниква въпросът: с какви методи ще постигнете този нов ред? Моля за отговор на този въпрос, защото в противен случай ще приема, че нямате отговор на него или го криете.

 Отговор: Бързам да дам отговор, за да не Ви изгубя като предан ученик или да Ви разочаровам със своето невежество. Евреите имат една голяма тайна – за бъдещето на света и за бъдещия свят. Тя се отнася за всички хора. Затова подсъзнателно всички те ненавиждат евреите, тъй като усещат своята зависимост от тях. Самите евреи също не знаят за това. Само кабалистите знаят за него. Знаели са го през всички векове и са го криели. Но не самото бъдеще, а как да се стигне до него. Защото е нямало желаещи (егоизмът е бил недоразвит).

А сега настъпи време, когато се появиха условия за разкриване на тайната на всички (глобални страдания, депресия, сгромолясване на стария ред и проявяване на глобалната зависимост). Макар че засега също има малко желаещи сериозно да разкрият тази тайна. Но оттук нататък всичко е във вашите ръце – да се доберете до тайната означава да доведете себе си до състояние, когато ще можете да усетите това, което и сега се намира около Вас, но все още е невидимо за Вас. Както е и в науката – това, което не се знае днес (което е тайна), ще стане откритие утре (знание).

Discussion | Share Feedback | Ask a question

You must be logged in to post a comment.

Laitman.com Comments RSS Feed