Въпроси на начинаещи – 11

Въпрос от английския блог: Неотдавна попаднах на Кабала и тя много ме заинтригува. Кажете, как мога да изуча материала, за да го преподавам впоследствие? Съществуват ли някакви школи, или вие набирате ученици, или пък трябва да се опитам сам да уча? И още. Ако нещо не ми е ясно, откъде мога да получа необходимата помощ?

Отговор: Има АРИ он – лайн курсове. Ако ги завършите успешно, ще можете да продължите по-нататък, а също така и да преподавате – имаме голяма нужда от учители!

Въпрос от английския блог: Преди три седмици започнах да се занимавам с Кабала, но много ме смущава това, което казвате – че не съществува нищо, освен онова, което описва Кабала. Не ограничава ли това нашите възможности?

Отговор – въпрос: Но нали Кабала говори за цялото мироздание, за неговите корени и природа, от които всичко следва?

Въпрос: В последно време слушам вашите уроци и изучавам „Въведение в науката Кабала”. Явяват ли се ненапълнените желания – свойства, зародиши (корени) на келим? Желанието да затворим в тези желания светлината, тоест отдаването – това ли е завършването на създаването на келим? Ако е така, то посредством моето желание аз поправям ли се по подобие на свойствата?

Отговор: Вие правилно разсъждавате и оценявате своето състояние – продължавайте така и ще се създаде келим!

Discussion | Share Feedback | Ask a question

You must be logged in to post a comment.

Laitman.com Comments RSS Feed