Средство за лечение на егоизма.

Въпрос: Тъй като егоизма непрекъснато расте и еволюира и ако по-рано за неговото ЧАСТИЧНО усмирение е била достатъчна вяра, която са давали различните религии, нищо не обяснявайки, то сега възможно ли е на хората да е нужна СВРЪХ-религия, претендираща за за най-точна и интересна наука – КАБАЛА. Възможно ли е да няма ПЪЛНО поправяне, а кабала сега да се появява естествен образ в противовес на растящия егоизъм, като силно средство срещу много силна болест, но както и предишното средство, да не може да излекува напълно болестта?

Отговор: Всички минали вярвания и религии са съществували именно за развитието на егоизма, докато той не се разкрие в цялата си същност, а след това се появява Кабала, като средство за неговото поправяне (бхина далет – егоистичното желание разкрива срещу себе си висшия свят).

Въпрос: Може ли да се състави карта на нашата планета, разделяща я не по страни, а по-степен на егоизма. Тези райони на планетата Земя, в които егоизма е най- голям, да се обозначат в червено, там където е по- малък в жълто и така до зелено. Във всеки случай, това ще привлече вниманието към Кабала. На мен би ми било интересно да видя подобно нещо, даже тогава когато не зная нищо за Кабала. А когато бих го видял, обезателно бих се заинтересувал, що за наука е отнасяща се до егоизма.

Отговор: Погледни ТЕС (Учение за Десетте Сфирот), ч.16, за делението на света.

Дискусия | Share Feedback | Ask a question

Трябва да влезете, за да публикувате коментар.

Laitman.com Коментари RSS Feed