Наука за правилната взаимовръзка

Въпрос: Всички се намират в разни положения. Преживяват различни състояния. Аз искам да разбера, в какво се изразява връзката между нас, как ние съществуваме заедно? Как да определя и изпълня своето участие в системата? Как във всеки момент действат връзките за съществуване?

Отговор: Ето, ние учим именно за осъществяване на връзките, събираме се заедно, распространяваме Кабала. Нали това е наука за нашите правилни взаимовръзки. Вътре в нея се проявява Твореца.

Въпрос от английския блог: Каква е целта и източника на чувството за самотност? Защо ние се чувстваме самотни в обкръжението на такова количество хора (приятели, семейство, колеги…)?

Отговор: За да почувстваме нужда не от пуста, а от истинска връзка с другите и с Твореца, изпълнени със светлина.

Въпрос от английския блог: Защо вие говорите, че ние можем да разкрием нещо само чрез вътрешно възприемане. Нима това не е егоистично? А спрямо приятелите? Те са външни по отношение на този, който не е преминал махсом.

Отговор: Вие не можете на никого да наложите изправяне и не можете за никого да го направите, а само можете да разкажете за висшия свят, за неговите цели и как да се достигне.

 

Дискусия | Share Feedback | Ask a question

Трябва да влезете, за да публикувате коментар.

Laitman.com Коментари RSS Feed

Следваща публикация: