Tворецът очаква нашата победа

Въпрос: Започнах изучаването на Кабала дистанционно. Всичко вървеше нормално, но изказването Ви за „Творецът и творението“ просто ме възмути! Какво означава това „нуждая се“? Да изпадна в истерия и затропам с крака ли? Може ли все пак да Ви попитам? Ако Творецът е природата, неизменния закон, тогава кой е създал природата и неизменния закон? Кой е създал Твореца? Тора говори за Божиите Войнства.

Отговор: Моля Ви без истерии! Вероятно вече всичко сте разбрала. За да разберем Висшия Свят, несъществуващ в нашия разум, чувства и логика, ние сме длъжни да се приближаваме към него постепенно. Не може да се обясни накратко, защото изучаващият трябва постепенно да усвоява логиката на Другия свят. Това се проявява в човека, след няколко годишно обучение. Продължавайте! Четенето на този блог, от първият до последния постинг, ще ви помогне по-бързо да се ориентирате във всичко това. Успех !

Относно „нуждата от Твореца, истерията, тропането с крака „: мисля, че това е най-прекрасното състояние, необходимо и за двете страни, както за човека, така и за Твореца – казано е, че Творецът очаква кога ще Го победим (ще Го принудим да ни промени) – „Победихте Ме синове Мои! “ (Ницху ли банай)……

Дискусия | Share Feedback | Ask a question

Трябва да влезете, за да публикувате коментар.

Laitman.com Коментари RSS Feed

Предишна публикация:

Следваща публикация: