Време е да се действа

Въпрос от английския блог: На конгресите и по време на уроците, Вие обръщате особено внимание на разпространението на Кабала, в днешно време. Дали причината за тази неотложност произлиза от Вашето лично усещане и виждане за надвисващите над нас удари и катастрофи, които трябва да бъдат предотвратени и за които Вие все още не искате да говорите ?

Отговор: Аз нищо не си измислям, а само предавам казаното ми от моите велики учители Баал Сулам и неговия по-голям син, и последовател Рабаш. Всичко, което съм говорил е повторение на техните мисли, изразени в трудовете им, които ние непрекъснато изучаваме. Т.е. дори да не се беше появила тази криза и стремежа на хората към Кабала, аз така или иначе, следвайки техните указания пак щях да разпространявам тази наука. А видимото е само спомагателен елемент при разпространението, показващ, коя е най-правилната форма да го правиш.

Въпрос: Живея в САЩ. Вече от половин година се старая да посвещавам всеки ден на Кабала. Аз работя във финансовия сектор. Американците се пробудиха и търсят отговори. Моля Ви да ми помогнете да им обясня какво става, но така, че да не се споменава за Твореца и Кабала /тези неща ги отблъскват/, а да използвам общи понятия, като например законите на природата и т.н.

Отговор: Ние точно това се и опитваме да правим. Трябва да се свържете с нашия английски отдел и ще можете да вземете участие в разпространението на Кабала в САЩ. Ние планираме след конгреса през Февруари 2009 г., да се срещнем в Ню Йорк и да започнем серия от срещи с американските средства за масова информация.

Въпрос: Всички средства ли са подходящи за разпространението на Кабала? Може ли например, да използваме не съвсем законните в някои страни масови e-mail-и /спам /?

Отговор: Не съм запознат с ефикасността на този метод. Ако болният е в критично състояние, то друг избор няма и трябва да се използва всяка възможност за неговото спасяване. Ние не сме търговска реклама! Ако има полза – трябва да се направи! Все пак тези въпроси трябва да се решават на централно ниво – обърнете се към ръководителя на рекламния отдел. Лично аз съм категоричен привърженик на законните методи /защото законът означава, че именно такова е желанието на Твореца за дадения период от време/.

Discussion | Share Feedback | Ask a question

You must be logged in to post a comment.

Laitman.com Comments RSS Feed

Next Post: