Маасер – това е закон на природата

Въпрос от английския блог: Ще можем ли да напреднем духовно, ако не плащаме десятък? – НЕ!

Купих си книгата „Кабала за студента“ и сам отпечатах от нея „Въведение в книгата Зоар“. Може ли това да се смята за маасер? – НЕ.

Мнозина са се отказали от Кабала, защото не могат да го платят. В началото хората започват да се занимават с голямо желание, а след това става ясно, че за да напреднат духовно трябва да отделят маасер. Интересно, дали хората, които вече са над махсома, също са длъжни да плащат десятъка, за да се присъединят към общата душа? – ДА.

Дори и на последната 125 степен? – ДА.

Излиза, че хората с малки доходи няма да могат да се придвижат нито на милиметър? – При тях съответно и маасерът е малък.

Аз съм много разочарован. Трябва да се отмени маасерът, защото ограничава човечеството в постигането на „новата цивилизация“.

Отговор: Това е закон на природата и никой не може да го отмени. Вие не плащате на никого, а просто отделяте тази част, която е невъзможно да поправите в себе си, да бъде поправен света с друг метод. Сам реализирайте своя маасер за разпространението на Кабала около себе си. И прочетете за него (има такива материали на руски и иврит, на английски можете да ги намерите в google.com). Маасер – това са 10% от вашите желания, отнасящи се към малхут, които вие не сте в състояние да поправите сам, а само да отделите срещу тях една десета част от своите доходи. По друг начин душата не може да е поправи – не с парите, а с вашето отказване от тях. И затова можете да ги похарчите за всичко, което е безсмислено, но за маасер – е почти невъзможно!

Дискусия | Share Feedback | Ask a question

Трябва да влезете, за да публикувате коментар.

Laitman.com Коментари RSS Feed

Следваща публикация: