Въпроси за пътя – 18

Въпрос от английския блог: Преди да започна да се занимавам с Кабала, се чувствах по-уверен. Струваше ми се, че имам връзка с Твореца. Напълно се доверявах на своята интуиция, и тя никога не ме е подвела. Поглеждайки назад, разбирам, че съм правил „правилните“ неща. Сега започнах да анализирам и да подхождам към всичко по-критично, отколкото в миналото. Това част от процеса на промените, които се случват с хората, занимаващи се с Кабала ли е? Аз чувствам, че ми е необходимо да намеря душевен баланс.

Отговор: Ще намерите за това в много статии. Вас специално Ви извеждат от увереността и равновесието, за да изпитате потребност от разкриване на Твореца. Виж статията „Няма никой, освен Него“.

Въпрос от английския блог: Състоянията се променят много бързо: сега съм радостен, а след секунда чувствам страдание и печал. Усещането на страданието лежи върху мен като тежко бреме на отговорността за общата група и целия свят. Какво да направя, за да намаля тази болка?

Отговор: Не забравяйте, че това усещане се предизвиква от Твореца, за да Ви насочи към поправяне.

Въпрос от английския блог: Естествено ли е това, че по време на изучаването на Кабала се сблъсквам дори с ненавист към изучаваното?

Отговор: Така се случва понякога, това е естествено, защото Вие изучавате, колко ненавиждате своите сегашни свойства и затова като егоист, започвате да ненавиждате Кабала и мен, който Ви говори за това.

Въпрос: Във връзка с глобалната криза се очакват масови уволнения, а ако човек иска да учи в групата на Бней Барух, той е длъжен да работи. Ако такъв ученик бъде уволнен и той не успее да намери ново място, на което да работи, трябва ли да напусне групата и да се посвети на търсенето на работа?

Отговор: Не, но е длъжен да посвети определено време на търсенето на работа или ако получава парична помощ като всички, то нека работи през целия работен ден в ББ върху обработването на материалите за разпространяване – ще принесе полза на хората.

Дискусия | Share Feedback | Ask a question

Трябва да влезете, за да публикувате коментар.

Laitman.com Коментари RSS Feed

Предишна публикация:

Следваща публикация: