От този свят – към висшия.

Въпрос от valmicho: Занимавам се с Бней Барух от 2 години, получих диплома, но не чувствам желание да се развивам в материалния живот. Семейството ми е обезпокоено от моята апатия. Кажете ми възможно ли е да се постигне състояние на равновесие между работата на икономист и духовното израстване, а така също как правилно да повлияя на семейството си, което смята, че жената трябва да върви в крак със своето обкръжение?

 

Отговор: Вие сте длъжен да направите така, че семейството Ви да не страда по никакъв начин и всички в него да усещат Вашето присъствие. Само ако всичко е наред, можете да се занимавате с Кабала, доколкото позволява свободното Ви време.

 

Въпрос от fanslau: Моята дъщеря е толкова увлечена от Кабала, че останалият свят не означава нищо за нея. На първо място е поставила Кабала и не иска да се занимава с нищо друго. Нито с университета, нито с работа. Заяви, че има право да живее не така, както е прието в обществото. Може да се каже, че ние губим дъщеря си, а обществото – гражданин.  А се учеше с такъв успех – и ето резултата. Какво да правя?

 

Отговор: Всички ще потвърдят, че аз съм за придобиването на специалност, за създаването на семейство и т. н., защото само от своето „нормално” положение в този свят, човек може да извърши в себе си поправяне и да постигне Висшия свят. Или Вашата дъщеря не е разбрала това, или специалността и не е практична, или не и носи добър доход…

Дискусия | Share Feedback | Ask a question

Трябва да влезете, за да публикувате коментар.

Laitman.com Коментари RSS Feed