Чрез палка – към щастие…..!

Въпрос: Който е усетил точката в сърцето вече получава удари, за да следва предначертания път. А другите?

Отговор: Всички ни гонят с удари към целта на творението. Но ние преминаваме част от пътя преди разкриване на точката в сърцето под удари, избягвайки страданията, неосъзнато; след разкриването на точката в сърцето ни получаваме удари и постепенно откриваме тяхната причина и цел. От този момент от нас се изисква сами осъзнато да се устремим към целта (Твореца) със своето допълнително (а не получавано свише) желание от обкръжението (групата).

Въпрос: По мое сведение във Франция няма група. Планира ли се създаване на такава? Аз съм начианещ в заниманията си с Кабала и се чувствам малко самотен пред монитора, въпреки че има и други студенти в страната ми, които се чувстват така. Жена ми не е против това, че изучавам Кабала. Тя казва, че това е „по библейски“. Вече се страхувам, че общността ще й повлияе и тя ще ме укорява, че правя нещо „сатанинско“. Какво трябва да направя? Знам със сигурност, че ще бъде борба, но не искам да прекъсвам заниманията си по Кабала.

Отговор: Разкриващата се в света глобална връзка между всички хора и нейното несъответствие на човешките отношения ще предизвика такива удари върху човечеството от Природата (от климатични до икономически), че хората бързо ще разкрият уникалността на предлагания от Кабала метод за промяна на света към по-добро. Ние трябва да опитваме с всички сили да им покажем днес причината за кризи и страдания, за да пренесем развитието на човечеството от пътя на страданията към пътя на осъзнатото поправяне. Тогава страданията ще бъдат заменени от благосклонно отношение на Природата към човечеството.

Дискусия | Share Feedback | Ask a question

Трябва да влезете, за да публикувате коментар.

Laitman.com Коментари RSS Feed

Следваща публикация: