Кризата е за наше благо

Глобализацията – това е разкриване на закона за връзката между хората. Но вместо полза, тя предизвиква проблеми в нашето общество, защото ние искаме да използваме и глобалната система от хора, свързани в единен организъм, за свое лично облагодетелстване, а не както системата е предвидена – да се използва от всички и само за общото благо, защото ние днес сме взаимосвързани като органите в едно тяло – от всеки зависи общият живот. В тези условия е безполезно да бъдем егоистично честни – да създаваме световно правителство, световна банка, общ регулатор. Така няма да излезем от противостоенето на природата – на нейния закон за всеобща взаимовръзка. Отношенията трябва от комерсиални да станат интегрални, основани на приемането на всички като себе си

Даже най-честните отношения „моето е мое, твоето – твое” и политиката за неизползване на сила ще предизвикват кризи, докато не осъзнаем какво да правим.

Кабала предлага още от сега да приемаме човечеството като единен организъм и да се учим как да се държим правилно в нашето ново състояние. Даже ако отначало нищо не променим в нашите взаимоотношения, самото изучаване на законите за общуване и разпределение в единния организъм, ще ни установи не като противоположност на природата и ние веднага ще почустваме намаляване на страданията.

Най-практичното решение на кризата е да изучим нейната истинска причина, тоест да се научим да живеем в интегрално общество, в което благото на всеки зависи от всекиго. На този закон на природата трябва да учим и децата си.

Дискусия | Share Feedback | Ask a question

Трябва да влезете, за да публикувате коментар.

Laitman.com Коментари RSS Feed

Следваща публикация: