Земната мъдрост е в криза

Въпрос от испанския блог: Защо всички „мъдреци“ се намират в криза? Отговор: Защото стана ясно, че тяхната „мъдрост“ е в криза! Тя всъщност е човешка, земна, а не висша. И само науката Кабала ще се разкрие, на всички в гордата си самота, на пиедестала на висшите ценности.
Въпрос: Ленин се е ръководил от желанието да бъде доставено наслаждение на по-голямо количество хора (на пролетариата), с помощта на по-съвършено общество. По същност, макар и не по форма, това желание съвпада с желанието на Твореца да наслади творенията. Защо са Ви неприятни неговите „речи върху броневика“?

Отговор: Неприятно чувство от него до този момент изпитва половината свят! Той и до днес не може да се оправи от допуснатите грешки – насилствено насажданите в човека на условия за обединяване, поръчителство, братство, за обща собственост върху средствата за производство и резултатите от това и т. н…. Всичко трябва да бъде направено по пътя на личното поправяне на човека, на доброволното възпитание, а не под натиска на КГБ, при което те унищожаваха своя народ. Баал Сулам пише за това в своя вестник „Аума“ и в статията „Последното поколение“.

Дискусия | Share Feedback | Ask a question

Трябва да влезете, за да публикувате коментар.

Laitman.com Коментари RSS Feed