Усещанията преди минаването на махсома и след това

Въпрос: Аз изучавам науката Кабала. Направи ми впечатление, че чертите на лицето и формата на очите ми се променят. Чувствам вътре в себе си протичането на някакви процеси, извършването на някаква „работа” в дълбините на мозъка. Можете ли да обясните това явление? Верни ли са тези впечатления?

Отговор: Външни изменения са възможни както се случва при всеки човек взависимост от дейността, с която се занимава. А „вътре” трябва да се случват големи промени. Състоянията също постоянно се променят – все повече се вглъбяваш в себе си, в своя свят, в целта и в средства за нейното постигане, във вътрешната връзка между всички части на нашия свят и тяхното управление свише, отвътре.

Въпрос от Луис Аугусто Агудело Карильо от испанския блог: Има ли начин да усетя в моето тяло преминаването на махсома? Какви промени ще се случат в тялото ми и в моята душа, когато мина махсома? В мен възникна много силно желание да изпитам това, но не знам, какви ще бъдат моите усещания.

Отговор: В тялото Ви ще се появи усещане за връзка с Твореца, който Ви „обгръща” от всички страни, определяйки всички ваши желания и мисли, Вашите решения, освен едно усещане – че Той е във всичко. Това ще усетите не в своето тялото си, а в тялото на душата си (в гуф на парцуфа), което се заражда в своите първи 10 сфирот, от Вашата „точка в сърцето”.

Discussion | Share Feedback | Ask a question

You must be logged in to post a comment.

Laitman.com Comments RSS Feed