Какво ни готви предстоящата 2012 година?

Въпрос: Напоследък има голям интерес към 2012 година като време на промяна на космическото съзнание. Има ли основание за това в Кабала?

Отговор: Мисля, че промяната на съзнанието ще се извърши по-рано. Няма никаква особена година; промяната към добро или към лошо зависи само от нас. Освен това Нова година, която празнуваме тук в Израел се отбелязва не като календарна, а в чест на първото осъзнаване на егоизма като зло и начало на неговото поправяне. Това се е случило с човечеството преди 5768 години. Нова година е началото на поправянето, а ние вече го продължаваме в световен мащаб. За нас първото духовно раждане е празник (затова първият човек се нарича Адам – от думата адам = доме = подобен на Твореца). Всъщност всеки от нас го очаква това.

Въпрос: Сега в пресата в Русия пишат за разработване на план за развитие до 2020 година. Може ли в наши дни да се планира за такъв далечен срок, когато всичко е толкова взаимосвързано и се променя толкова бързо?

Отговор: За съжаление далечните планове се съставят за конкретни егоистични, моментно изгодни за някого цели и с тях всичко свършва, а за далечните планове се забравя. Далечната цел служи за оправдание на сегашното мошеничество, за негово прикритие. Както по време на терор и войни в името на националната идея, пак се налага да страдаме и дори да умираме. Ако целта изисква жертви, това означава, че е лъжлива. Мисля, че всичко ще тръгне по друг път. Глобализацията, всеобщата зависимост, ще ни принудят да действаме заедно.

Дискусия | Share Feedback | Ask a question

Трябва да влезете, за да публикувате коментар.

Laitman.com Коментари RSS Feed

Предишна публикация:

Следваща публикация: