Квантовата физика се среща с Кабала

На 10.09.2008 се проведе най-големият научен експеримент в историята на човечеството. Беше пуснат най-мощният в света ускорител на елементарни частици, известен още като Големия адронен колайдер.

Експериментът – т.нар. „first beam“ – се излъчваше по интернет чрез сайта на Европейската организация за ядрени изследвания (ЦЕРН, CERN.ch), базирана край Женева.

Имаше и гръмки изказвания против провеждането на подобен експеримент. Скептиците се опасяват, че съществува опасност опитите да породят т.нар. „черни дупки“ и да доведат до свършека на света.

Ускорителят е най-големият научен експеримент не само заради мащабите на инсталацията. Той е монтиран под Женева в гигантски тунел на дълбочина 100 м, с формата на пръстен, дължина 27 км и диаметър 3 м. По проекта, започнат преди 20 години, работят 2100 физици, сред които 450 студенти, а ангажираните университети и лаборатории по света са над 167 – в 37 държави.

В същото време, кабалистите твърдят че знаят до какви изводи ще стигнат учените които провеждат експеримента. Според кабалисти, постепенно, учените ще стигнат до извода, че нищо не съществува извън нас и че всичко се определя от качествата на наблюдателя. Само чрез промяна отвътре, може да се стигне до ново ниво на познание. Тези експерименти ще докажат безсилието да се проникне научно в тайните на вселената поради неизбежната субективност на наблюдаващия.

По този повод, ви представяме филма за срещата на Рав Михаел Лайтман с водещите учени физици по квантова физика в Сан Франциско. Време е на много голям интерес и големи очаквания да се открият непознати досега неща. Учените се надяват да открият божествената частица която обединява всичко помежду си, но не само учените тръпнат от любопитство какво ще се случи.

Удивително е, доколко съвременната наука, в частност квантовата физика, стига до същите открития и заключения, които са известни на древните мъдреци от преди хиляди години.

Този филм е за срещата на водещите учени по квантова физика, създателите на филма „What the bleep do we know?“, със съвременния последовател на древната мъдрост на кабала, проф. д-р Михаел Лайтман.

Дискусия | Share Feedback | Ask a question

Трябва да влезете, за да публикувате коментар.

Laitman.com Коментари RSS Feed

Предишна публикация:

Следваща публикация: