Свързани чрез водата

Според последните проучвания проведени в САЩ, ние можем спокойно да възприемаме нашите питейни запаси и дори закупената бутилирана вода, като аптечка за всеки случай. Независимо дали става дума за анти-депресанти или антибиотици, рецепта.., или дори друг да приема лекарствата, а не вие – то и вие сте в кюпа!

Свързани чрез водата

Проведеното разследване от Асошиейтед Прес, публикувано на 10 март в статия на CNN под заглавието „Лекарства открити в питейната вода на САЩ“ недвусмислено заявява, че „широк спектър от медикаменти – включително антибиотици, анти-депресанти, стабилизатори и различни видове афродизиак – са открити в запасите на питейна вода на най-малко 41 милиона американци.“

Въпреки че проучването е проведено в САЩ, става ясно, че ситуацията е сходна в целия свят. През последните години употребата на медикаменти се е увеличила до небивали количества, съответно тонове непреработени от нечий организъм или просто неизползвани лекарства се изливат в язовира. Въпреки че водата се третира, пречиства и обработва преди да бъде продадена на потребителите – малки количества „лекарствени” вещества, все пак остават във водата. „Дори потребителите на бутилираната вода и такива с инсталирани домашни филтриращи системи са изложени на риск,“ твърди CNN.

Може би вече знаете, че лекарствата не винаги са лечебни. „Последните лабораторни изследвания установяват, че малки количества лекарства могат да засегнат човешките ембрионални клетки, бъбреците, кръвните клетки, раковите клетки на гърдата,“ обяснява статията на CNN. Очевидно е, лекарствата замърсяващи нашите водопроводи са също „вредни за дивите животни в цялата страна и по целия свят …“

Опитай да изпиеш това Ние знаем за глобализацията, и дори за „ефекта на пеперудата”, но след това ново изследване, онова което приемахме почти като сюрреалистична картина, която не се вмества в границите на здравия разум, така ясно ни заставя да видим как: консумираното (в случая лекарства) от отсрещния човек е равно на мое потребление. Здравословното състояние на отсрещния човек – пряко засяга моето собствено, и каквото се случва с тялото на другия, пряко засяга случващото се моето тяло.

Този път, ние не говорим за някакви си несигурни психологически ефекти, или абстрактна „вътрешна-връзка“, която хората често отнасят към глобализацията. Напротив, ние имаме ясни, неоспорими доказателства, които показват, че нашите органи и здравето ни са пряко взаимосвързани и взаимозависими с органите на всички други хора, живеещи на Земята.

Така че следващия път, когато видиш някой да взима лекарства, само помисли, че ги приемате – заедно.

Да погледнем под повърхността на водата

Колкото и шокиращи да са новите изследвания на питейната вода проведени в САЩ, те само ни показват половина от картината: Те показват как сме свързани помежду си – външно. Но в действителност, ние сме свидетели на резултати – единствено и само от нашата взаимна-вътрешна връзка. Как ли щяхме да се изненадаме, ако само знаехме до каква степен ние сме взаимосвързани и взаимозависими!

Кабалистите обясняват, че нашата реалност е разделена на две части: част от нея е разкрита (видима, осезаема за нас), другото е скрита част. И най-голямата тайна, която очаква да бъде разкрита от нас е истинската, вътрешната връзка между нас – нашата връзка на нивото на душите ни. Там, всички хора са свързани помежду си, буквално като едно духовно тяло, на което всички сме негови клетки.

След като открием тази връзка, ние ще знаем и чувстваме, че всеки в света зависи от добрата воля на всички останали.

Следователно, кризата с питейната вода в САЩ е само още една стъпка към осъзнаването на това как всички ние сме взаимносвързани в рамките на единния земен „организъм“ на нашата цивилизация.

Превод от анлийски език: Славейко Йорданов

Дискусия | Share Feedback | Ask a question

Трябва да влезете, за да публикувате коментар.

Laitman.com Коментари RSS Feed

Следваща публикация: