Бележка на редактора

Бележка на редактора„Аха… Значи за това всъщност говори Кабала!“

Работейки върху този въпрос, нашия редакторски колектив остана удивен от факта, че където и да търсихме, ние попадахме на хора, които говореха за старите кабалистични принципи от преди 5000 години, при това съвсем несъзнателно.
Вземете например Щастието – широко дискутиран предмет в последно време. Съвременни психолози и икономисти, превърнали се в „изследователи на щастието“, твърдят, че съществува нещо в начина, по който се опитваме да получаваме удоволствие не позволяващо ни да за държим усещането за наслада.
Прочетете статията „Кодът на Щастието разшифрован“, за да научите защо именно Кабала („получаване“ на иврит) съдържа мъдростта, която ни учи как да получаваме дълготрайно удоволствие от всичко.
Изследователи в други клонове на науката, тези, занимаващи се с изучаването на човешкия мозък, а също и генетиката са достигнали до открития, които потвърждават един от кабалистичните принципи: а именно, че по един или друг начин, всички наши мисли и действия са предопределени. В статията „Кабалист, Генетик и Смисълът на Живота“ ще узнаете какво се случва, когато генетиката се срещне очи в очи с Кабала, а „The Freedom Blues“ ще ви разкрие как Кабала прекрасно допълва съвременните научни открития и ни посочва пътя, по който бихме могли да намерим свобода на действията.
От друга страна, имаме Интернет, трудно е дори да си представим живота си днес без е-мейл или Гугъл. Знаете ли, че седем милиона души прекарват целия си живот в един виртуален свят, наречен „Втори живот“? В статията „По-добър от Виртуалния Свят!?“ ще видите как това се вписва в основната посока на развитие на човечеството и в стремежа за постигането на един по-добър свят – духовния свят.

Дискусия | Share Feedback | Ask a question

Трябва да влезете, за да публикувате коментар.

Laitman.com Коментари RSS Feed

Предишна публикация:

Следваща публикация: