7-ми МЕЖДУНАРОДЕН КАБАЛИСТИЧЕН КОНГРЕС!

конгрес 1конгрес От 3 до 6 февруари 2008г. в изложбения комплекс „Ганей Тааруха” в Тел Авив премина 7-ят Международен кабалистичен конгрес. Организаторите – Международната академия по кабала под ръководството на Михаел Лайтман – съобщават, че това е най-мащабния конгрес за цялата история от провеждането на подобен тип мероприятия. В тези дни Израел стана място за среща на над 2500 човека от 52 страни: САЩ, Русия, България, Канада, Украйна, Литва, Великобритания, Германия, Италия, Полша, Мексико, Чили, Турция, Венецуела, Еквадор, Уругвай, Камерун и много други.

Българска група *Представители от българската група на конгреса: от дясно наляво: Елена, Марги, Лука, Стилян, Марио, Тео, Вили*
За четири дни залата „Ганей Тааруха” се превърна в подобие на Вавилон – там звучаха 35 различни езика. Между тези хора от различни краища на земното кълбо нямаше практически нищо общо – ни ги обединяваше нито цвета на кожата, нито културните традиции, нито нивото на образование, нито професиите, нито политическите възгледи. Тях ги обединяваше само едно – стремежа за по-добро бъдеще на човечеството. И тази обща цел помогна да се преодолеят всички езикови и културни бариери.

Конгреса даде възможност за лична среща, както между „виртуалните” познати, така и за стари приятели, разделени от огромни разстояния. И макар че залите на изложбения комплекс не можаха да поберат всички желаещи (заявките за участие бяха много повече), тези които не успяха да присъстват на конгреса не останаха в страни от грандиозното събитие.

Всички мероприятия можеха да бъдат видени в синхронна транслация по интернет-телеканала „Кабала ТВ”. Програмата на конгреса беше разчетена буквално по минути – лекции, беседи, срещи, концерти, презентации… И всяко събитие беше изпълнено до краен предел с усещането за откриване на нови хоризонти. Четирите дена преминаха като един миг – и ето вече участниците се разотидоха по цялото земно кълбо, отнасяйки със себе си радостта от срещите и топлите приятелски прегръдки.

Днес всеобщата криза засяга практически всички области от нашия живот, все повече хора започват да чувстват, че именно науката кабала е способна да даде отговори на най-важните въпроси: кой сме ние, защо сме дошли на този свят и как да се научим да живеем без взаимна ненавист и вражда? Тези и много други теми станаха предмет на живо обсъждане на конгреса. Така древната наука обединява днес всички прогресивно мислещи хора, давайки на човечеството надежда за избавление от страданията и несправедливостта и начало на ново хармонично съществуване.

Discussion | Share Feedback | Ask a question

You must be logged in to post a comment.

Laitman.com Comments RSS Feed