На различни посоки

Мъжете просто нямат представа какво мислят жените. Жените просто не отчитат какво търсят мъжете. Това, всъщност, е наистина просто: двата пола имат различни духовни корени. 

Вие, разбира се, сте гледали филма «Какво искат жените?» В едни от нас той докосна съкровени струни, в други запълни празнотите в образованието. За всички останали – ето съдържанието накратко. И така, един шовинист, страдащ от извратено отношение към женския пол, получава токов удар. Това рязко променя живота му: той започва да чува мислите на заобикалящите го жени и постепенно се запознава с техния свят. Знаейки, какво искат те, той гледа по друг начин на спътничките в живота си и използва всички предимства на така завидното положение. Никоя от тях няма сили да устои пред неговото очарование, всички се разтапят пред грижите на мъжа, учудващо тънко чувстващ всяко желание на женската натура.Филмът, както се полага, обиколи триумфално целия свят. Ролята на главния герой изигра неподражаемият Мел Гибсън. Излизайки от прожекцията, впечатлените зрители си пожелаваха точно такъв токов удар – за себе си или за съпруга си.

Как да гледаме

Успехът на филма отразява потребността, заложена във всеки от нас: да хвърлим поглед към един свят, в който мъжете и жените се разбират един друг. Това е още по-актуално, защото в реалността ние, както се казва, живеем на различни планети: мъжете на Марс, а жените на Венера. Проучванията и книгите отново и отново потвърждават това, че мъжката част от населението просто не разбира женската. Какво искат жените от семейния живот, какъв тип мъже ценят те, към какво се стремят и какво очакват от съпруга си – всичко това си остава неразгадана тайна на прекрасния пол. В интерес на истината трябва да отбележим, че жените също са в неведение относно желанията на своите мъже. За тях е непознато емоционалното устройство на мъжа, неговите социални предпочитания, поддържаните с нежност привички и любимите игри..

Всъщност, би могло да се мине и без проучвания. Всеки човек, колкото и щастлив да е семейния му живот, не един път се е замислял, до каква степен различно мислим ние и от колко различни ъгли гледаме на едни и същи неща. Най-печалното във всичко това е, че статистиката безпристрастно свидетелства за разрушаването на семейната институция в целия свят. Два противоположи полюса не могат да създадат помежду си положителен потенциал. И няма да могат, докато не се оправят със същността на проблема, тоест, със самите себе си.

Дискусия | Share Feedback | Ask a question

Трябва да влезете, за да публикувате коментар.

Laitman.com Коментари RSS Feed

Предишна публикация:

Следваща публикация: