Задай въпрос

Трябва да влезете, за да публикувате коментар.

Last Questions

 1. Защо някои хора никога не напускат подните си места, а други винаги са в непрекъснато движение?

 2. Как да удовлетворим желанията на ближния когато те могат да бъдат не изпълними за нас.Тогава отново ще изпитваме страдание.И той също ще страда, от това че неговите желания са останали не изпълнени?

 3. Кога пуснаха блога!Браво на вас!

 4. Не намирам разбиране у хората около мен.Правя всичко по възможно най-добрия начин,давам всичко от себе си ,но се оказва ,че околните се възползуват еднопосочно и това страшно много ме наранява,опустошава ме. КАКВО ДА НАПРАВЯ?

 5. Как да бъдем разбрани?

 6. Здравейте, въпросът ми е :
  Смятате ли че има спасение за човечеството след като егоизма е основна движеща сила в живота на хората, която е толкова силна, че е нужна безкрайна човешка воля за да и се противопоставят, а такава воля и желание липсва при хората?

 7. kak da si pomogna finansovo na semeistvoto i men?

 8. Впечетлен съм от огромната Ви енергия проф. Лайтман. Бих бил много благодарен, ако направи паралел и различие с другите видове кабали, и най-вече с богомилската кабала. Благодаря, че Ви има.

 9. Здравейте, Рав Лайтман, Вие излъчвате доброта, скромност и любов, говорите винаги с благодат и търпение за което Ви благодаря и Ви обичам! Много напомняте на учителя Беинса Дуно!
  В живота си постоянно се сблъсквам със студенина, хлад, невсеотдайнос.т Знам че е естествено, при сегашното ниво на егоизъм, но когато тази грубост, двуличие и хлад са проявени от хора в групата (от скоро се присъединих) това ужасно ме натъжава и отчайва. Израстването в духовното не става само чрез изучаване строежа на мирозданието и т. н., и обсъждане не това, което Вие сте казал, та нали казаното трябва да се прилага и на практика? Моля Ви, споделете как да преодолея тъгата и отчаянието, които нахлуват при контактите с хората, защото светлината при мен за сега идва само от вашите лекции

 10. когато човек е много наранен от другите,когато са го лъгали и мачкали дълго време и е загубил вярата в добротата на хората и е озлобен към света,как може да му се възвърне вярата.Сякаш човекът е друг,сякаш няма душа…

 11. Искам да покажа и да привлекъ интересът на хората около себеси към това което Каббала ми показа , даде и продулжава да ме учи да получавам , искам да получат подаръка на който аз в момента се радвам ..
  Как бих могул без натиск и натпрапване да привлекъ тяхното внимание и да ги накарам да разчупят сами своята илюзпрна, затъпканата ,егоистична, всекидневна , материална съшност ?

 12. iskam da razbera dali skoro 6te zabremeneq ot godina nemoga imam li nqkakav problem molq otgovorete mi pomognete mnogo se trevoja

 13. Ще ми обясните ли , защо веднъж желанията са 620 а друг път са 613?
  Може да ми отговорите и на руски.
  Благодаря Ви
  Злати

 14. Какво /или кой/ според Вас е Христос?

 15. Господин Лайтман,въпросът ми е:има ли хора по света,които в нашето съвремие,без да са изявени кабалисти,но стремящи се към правилен духовен растеж,да могат да въздействат върху сетивния свят и да предизвикват явления от материален и нематериален характер?Какво бихте казали за такива хора?Благодаря Ви за вашите безценни уроци,те ми помагат да не давам простор на тъмното начало,за да може Храмът да бъде запазен неосквернен.Всички сме Едно в Него.И само Заедно ще бъдем!

 16. Можем ли да научим някого да обича?